Luxe safari Botswana & Victoria falls

Ik licht nog even toe voor diegenen die de introductie hebben gemist. We specialiseren in zeer kleinschalige luxe en exclusieve lodges en camps, met intieme ambiance, werken uitsluitend met OPEN JEEPS en ervaren lokale gidsen. Dat is een groot verschil versus een safari met minibus en een gids. Je gaat veel meer zien, omdat zij elke dag in dat gebied op pad zijn en de gewoontes van de dieren kennen! Maar vooral die bush beleving in een open jeep, is zoveel intenser. Die brul van een leeuw beleven zonder ramen ertussen, of de bark van een baboon die een roofdier ziet…de  bush ruiken en heerlijk in de schaduw van dak de bries voelen van de wind -zoveel aangenamer! !Daarnaast is ook het maken van foto’s een stuk makkelijker uiteraard in een open jeep. Bij zonsondergang genieten van de natuur, een drankje tijdens je game drive…of erna aan een knapperend vuur voor het diner, genietend van een fonkelende sterrenhemel.

De afstanden zijn enorm en daarom werken wij met veel fly in van bush airstrip tot airstrip. Een begin of einde van de trip bij de Victoria watervallen aan Zambiaanse of Zimbabwaanse zijde is een mooi relaxt begin of einde van de trip. We komen graag met suggesties voor een mooie combinatie van verschillende gebieden als Chobe, Moremi, Okavango, Kalahari. Je vliegt met je kleine vliegtuigje, dat kan varieren van een kleine Cessna tot een Islander, over de Delta, Moremi, Chobe National Park, de Kalahari, waar de keus ook valt. Je maakt een waanzinnige vlucht over de bush…magical! Bij aankomst staat dan een open jeep je op te wachten en maak je een game drive naar je lodge of tented camp. Voor een voorbeeldsafari:

Vraag voorbeeld safari aan

Er kunnen goede combinaties worden samengesteld van normaal 'natte' en 'droge' kampen in de Delta. In de 'natte' kampen ga je veelal op safari in Mekoro (smalle houten kano, vervaardigd van een uitgeholde boomstam) en in de droge kampen per jeep. In sommige safari camps is beide mogelijk. In de meeste camps kunnen ook walking safari's  worden geregeld. Je gaat op voetsafari vergezeld van een gids, die je van alles kan vertellen over de Afrikaanse bush, een heel intense ervaring!

Er kan ook een intinerary voor je worden samengesteld, waarbij je enkele dagen op voetsafari gaat en je overnacht in 'hides', of waarbij je per mekoro en tented camp door de indrukwekkende Okavango trekt!  De Magkadigadi zoutpannen en de Kalahari zijn voor velen een onvergetelijk ervaring. Je zult hier weliswaar de meeste tijd van het jaar niet veel wild aantreffen, maar de landschapen zijn absoluut indrukwekkend. Voor fans van stokstaartjes is een bezoek aan dit gebied een absolute must, waarbij je een up close en personal ervaring hebt met deze vermakelijke diertje! Overigens is Botswana het land bij uitstek voor een kans op een ontmoeting met de zeldzame 'wild dog'! Een andere leuke combinatie met Botswana en iets om zeker niet te missen zijn de prachtige Victoria Watervallen aan Zambiaanse of Zimbabwaanse zijde.

Combinatie Botswana met afsluiting Cape Town of strand

Veel klanten vinden het enorm aangenaam na een safari in Botswana nog even af te sluiten met een paar dagen Cape Town, wine estates, of whale watching in Hermanus. Voor meer informatie:

Vraag voorbeeld safari aan

Alles is tot in detail geregeld. Het enige dat je ter plaatse hoeft te doen is genieten van de natuur de dieren en met de manager en je gids beslissen hoe dat je je dag in wilt vullen-kortere of langere game drive.
Full day game drive is op veel plekken ook mogelijk maar niet altijd voor iedereen wenselijk we gaan gewoonlijk terug naar lodge of camp voor lunch tijdens de warmste uren en dan weer op pad als het wat afkoelt.
Maar soms is het een aanrader, zeker voor species die JUIST jagen op het heetst van de dag, zoals bijvoorbeeld de cheetah- het jachtluipaard.

Safari met kinderen

Er zijn ook hier family units mogelijk op een aantal locaties. We kunnen goed adviseren welke activiteiten qua leeftijd als leuk worden ervaren - ook qua lengte van safari en afwisseling met een optie aan activiteiten buiten safari. Zodat iedereen een leuke reis heeft en de ouders niet zitten met kinderen die zich vervelen.

Vraag voorbeeld safari met kids aan

Reisinformatie

Veiligheid en safety zijn voor ons heel belangrijk, vandaar dat al onze boekingen lokaal een verzekering hebben bij AMREF FLYING doctors.

Het is hier verder belangrijk dat de reis aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dus er wordt goed gekeken naar persoonlijke wensen en service staat in hoog vaandel. Vandaar dat er tijd wordt gemaakt voor persoonlijk advies dat ook mogelijk is via WhatsApp, Skype, ook in het weekend inclusief de Zondag.

Bij de boeking volgt een nummer dat 24/7 bereikbaar is tijdens de reis, mocht er wat zijn. Maar dat zal niet snel nodig zijn omdat de reis tot in detail is geregeld en je van hand tot hand gaat.
Bij de boeking wordt tevens visa, reisinformatie en een safari checklist meegestuurd, zodat je precies weet wat je nodig hebt tijdens je reis.

Conservation en duurzaam toerisme staan hoog in het vaandel. Genieten van een mooi stuk Afrika maar zorgen dat het behouden blijft! Daarom zijn veel bedrijven waarmee wij werken eco en/of betrokken bij local community projects. Want het is voor conservation en toekomst belangrijk dat de locale bevolking profiteert van tourisme.

Africa Private Safaris werkt samen met de meest gerenommeerde safaribedrijven in Afrika en beschikt over diepgaande terreinkennis. Je bent in zeer ervaren en goede handen! Mail ons voor een voor een persoonlijke voorbeeldsafari  inclusief beschrijvingen en foto’s voor een gedetailleerde eerste indruk hoe je safari eruit zou kunnen zien. 

Vraag voorbeeld safari aan

Bereikbaar 7 dagen per week via e-mail, WhatsApp of Skype voor reisadvies (ook op Zondag). WhatsApp of Skype afspraak kunt u per e-mail opvragen.

Kostenindicatie. 

Africa Private Safaris opereert in de top van het safari segment. Afhankelijk je keuze, dien je voor een safari rekening te houden met een bedrag vanaf 400 euro per persoon per dag. Je hebt ter plaatse tijdens de safari geen aanvullende kosten meer. In deze prijs is veel inbegrepen, alle safari activiteiten (over het algemeen 2/3 game drives per dag of een full day game drive), alle maaltijden, plus uw drankjes (heerlijke Afrikaanse wijnen, bieren, soft drinks en local spirits) en laundry service etc. Je wordt compleet in de watten gelegd in de Afrikaanse bush! De nadruk in deze kleinschalige lodges en tented camps, ligt op je privacy en de ultieme beleving van de afrikaanse bush met al haar geluiden! Je betaalt voor een stuk privacy en een ultieme bush beleving. Als je terugkeert van je game drive staat het personeel voor je klaar om je van een heerlijk drankje te voorzien en na het diner kunt geniet je s avonds van een voortreffelijk glas wijn onder een adembenemende Afrikaanse sterrenhemel aan een knapperend houtvuur! Er zijn talloze mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Maar hoe je keuze ook uitvalt, bij ons slaap je altijd op de geluiden van de bush! Een safaribelevenis om nooit meer te vergeten.