Luxe safari Namibia: Self drive of fly in safari

Namibia is een land, waar je prima zelf kunt gaan rijden. Alles is goed aangegeven en het is heel mooi en relaxt rijden- daarnaast veilig.  Het geeft een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid om in Namibia met een eigen jeep op pad te gaan! Uiteraard krijg je van ons een gedetailleerde routebeschrijving mee naast GPS. De wegen- veelal gravel door de bush- zijn algemeen goed aangegeven en onderhouden. We adviseren met jeep te gaan omdat een regenbui een weg in een rivier kan veranderen/stukken waar meer zand op de weg is,  maar ook algemeen voor comfort je zit hoger kunt beter zien. We bieden goede jeeps ter plaatse met airco. De landschappen zijn adembenemend en we kunnen het itinerary zo aanpassen dat je een aangenaame afstand per dag gaat rijden! Natuurlijk kunnen we voor ook een gids en chauffeur of een fly-inn safari voor je arrangeren. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. Een bezoek aan de schitterende rode en oranje duinen van de Sossusvlei is zeker aan te bevelen. Ook het betoverende Damaraland, of de Kunene Rivier en Epupa Falls. Etosha national park is een van de oudste parken in safari afrika. Bij Okaukuejo camp in Etosha worden regelmatig neushorens gesignaleerd!

Namibia is een land van ongekende schoonheid. Velen beschrijven hun reis door Namibia met een gevoel van enorme vrijheid en intense rust. Je hoef je geen zorgen te maken, uiteraard worden alle klanten in de gaten gehouden dwz time arrival van de vorige long,  mocht je laat zijn gaan ze bellen en indien wenselijk op zoek langs je route (sinds opening van Africa private safaris 2003 niet nodig geweest). In sommige lodges in de Sossusvlei kan er voor je een vlucht met een Cessna of een ballonvlucht geregeld worden. Is een waanzinnige ervaring, vanuit de lucht genieten van een adembenemend uitzicht over golvende zandduinen. De zonsopgang is een magische belevenis vooral in Sossusvlei en Namib Naukluft desert een ware regenboog aan kleuren. Namibia is een land van immense solitude, eindeloze horizons, dramatische woesteinlandschappen, spitse bergen; een ware lust voor het oog. Als de nacht intreedt en de frisse woestijnlucht opsnuift geniet je van een weergaloos uitzicht onder een Afrikaanse sterrenhemel! Voor een voorbeeldsafari of meer informatie:

Vraag voorbeeld safari aan

Ook hier werken we uitsluitend met luxe exclusieve kleinschalige locaties. In Namibia echter kunnen we een combinatie maken van safari locaties (die altijd wat duurder zijn -omdat game drives park fee’s etc inbegrepen zijn) met wat boutique hotels- kleinschalig-die indien wenselijk prijs gunstiger zijn. We werken uitsluitend met OPEN JEEPS op safari lokatie met ervaren lokale gidsen. Dat is een groot verschil versus een safari met minibus en een gids uit de stad. Je gaat veel meer zien, omdat zij elke dag in dat gebied op pad zijn en de gewoontes van de dieren kennen! Maar vooral die bush beleving in een open jeep, is zoveel intenser. Die brul van een leeuw beleven zonder ramen ertussen, of de bark van een baboon die een roofdier ziet…de  bush ruiken en heerlijk in de schaduw van dak de bries voelen van de wind -zoveel aangenamer! !Daarnaast is ook het maken van foto’s een stuk makkelijker uiteraard in een open jeep.

Namibia en safari met Kinderen

We kunnen de afstanden zo aanpassen dat het mooie afstanden zijn om te rijden -en niet te lang. Voor heel jonge kinderen is Namibia en self drive minder geschikt en zou het advies zijn te gaan voor een andere bestemming met fly in (geen self drive) en waar wild makkelijker te spotten is. Namibia is prachtig maar vooral qua landschappen in combinatie met wat safari gebieden maar als self drive minder geschikt voor hele jonge kids. Voor meer informatie

Vraag voorbeeld safari met kids aan

Safari Namibia gecombineerd met Cape Town wijngebieden of golf

Als je je safari super relaxt af wilt sluiten zou het een overweging zijn om dat in Cape Town te doen. Dat is een geweldige combinatie! Er zijn waanzinnige Relais & Chateaux in de wijngebieden en aan de kust. Heerlijk genieten van verfijnde cuisine en een goed glas wijn! Veel van deze hotels bieden ook massage & beauty treatments. Voor de golfliefhebbers is Zuid-Afrika een walhalla! We komen graag met suggesties!

Reisinformatie

Veiligheid en safety zijn voor ons heel belangrijk, vandaar dat al onze boekingen lokaal een verzekering hebben bij AMREF FLYING doctors.

Het is hier verder belangrijk dat de reis aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dus er wordt goed gekeken naar persoonlijke wensen en service staat in hoog vaandel. Vandaar dat er tijd wordt gemaakt voor persoonlijk advies dat ook mogelijk is via WhatsApp, Skype, ook in het weekend inclusief de Zondag.

Bij de boeking volgt een nummer dat 24/7 bereikbaar is tijdens de reis, mocht er wat zijn. Maar dat zal niet snel nodig zijn omdat de reis tot in detail is geregeld en je van hand tot hand gaat.
Bij de boeking wordt tevens visa, reisinformatie en een safari checklist meegestuurd, zodat je precies weet wat je nodig hebt tijdens je reis.

Conservation en duurzaam toerisme staan hoog in het vaandel. Genieten van een mooi stuk Afrika maar zorgen dat het behouden blijft! Daarom zijn veel bedrijven waarmee wij werken eco en/of betrokken bij local community projects. Want het is voor conservation en toekomst belangrijk dat de locale bevolking profiteert van tourisme.

Africa Private Safaris werkt samen met de meest gerenommeerde safaribedrijven in Afrika en beschikt over diepgaande terreinkennis. Je bent in zeer ervaren en goede handen! Mail ons voor een voor een persoonlijke voorbeeldsafari  inclusief beschrijvingen en foto’s voor een gedetailleerde eerste indruk hoe je safari eruit zou kunnen zien. 

Vraag voorbeeld safari aan

Bereikbaar 7 dagen per week via e-mail, WhatsApp of Skype voor reisadvies (ook op Zondag). WhatsApp of Skype afspraak kunt u per e-mail opvragen.

Kostenindicatie. 

Africa Private Safaris opereert in de top van het safari segment. Afhankelijk je keuze, dien je voor een safari rekening te houden met een bedrag vanaf 300 euro per persoon per dag. Je hebt ter plaatse tijdens de safari geen aanvullende kosten meer. In deze prijs is veel inbegrepen, alle safari activiteiten (over het algemeen 2/3 game drives per dag of een full day game drive), alle maaltijden, plus uw drankjes (heerlijke Afrikaanse wijnen, bieren, soft drinks en local spirits) en laundry service etc. Je wordt compleet in de watten gelegd in de Afrikaanse bush! De nadruk in deze kleinschalige lodges en tented camps, ligt op je privacy en de ultieme beleving van de afrikaanse bush met al haar geluiden! Je betaalt voor een stuk privacy en een ultieme bush beleving. Als je terugkeert van je game drive staat het personeel voor je klaar om je van een heerlijk drankje te voorzien en na het diner kunt geniet je s avonds van een voortreffelijk glas wijn onder een adembenemende Afrikaanse sterrenhemel aan een knapperend houtvuur! Er zijn talloze mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Maar hoe je keuze ook uitvalt, bij ons slaap je altijd op de geluiden van de bush! Een safaribelevenis om nooit meer te vergeten.