Luxe safari Zuid Afrika

Even een toelichting, voor diegenen die de introductie hebben gemist. We specialiseren in zeer kleinschalige luxe en exclusieve lodges en camps, met intieme ambiance, werken uitsluitend met OPEN JEEPS en ervaren lokale gidsen. Dat is een groot verschil versus een safari met minibus en een gids. Je gaat veel meer zien, omdat zij elke dag in dat gebied op pad zijn en de gewoontes van de dieren kennen! Maar vooral die bush beleving in een open jeep, is zoveel intenser. Die brul van een leeuw beleven zonder ramen ertussen, of de bark van een baboon die een roofdier ziet…de  bush ruiken en heerlijk in de schaduw van dak de bries voelen van de wind -zoveel aangenamer! !Daarnaast is ook het maken van foto’s een stuk makkelijker uiteraard in een open jeep. Bij zonsondergang genieten van de natuur, een drankje tijdens je game drive…of erna aan een knapperend vuur voor het diner, genietend van een fonkelende sterrenhemel.
De afstanden zijn enorm en daarom werken wij met veel fly in van bush airstrip tot airstrip. ! Er zijn schitterende combinaties te bedenken van de verschillende safarigebieden in Zuid-Afrika; Exeter, Kruger, Phinda game reserve, Madikwe etc. maar er zou ook nog gedacht kunnen worden aan waanzinnige combinaties met Botswana of de Victoria watervallen die zeer indrukwekkend zijn. Ook in Zuid Afrika zijn er prachtige plekjes buiten de bewandelde paden te vinden! Eastern Cape bijvoorbeeld! Genieten van cheetah’s tussen prachtige bloeiende Euphorbia’s bijvoorbeeld.Voor een voorbeeldsafari:

Vraag voorbeeld safari aan

Safari Zuid-Afrika gecombineerd met Cape Town wijngebieden/tuinroute of golf

Cape Town is een waanzinnige leuke stad om je safari af te sluiten, keuze uit heel veel kleinschalige boutique hotels (die niet duur zijn), of luxe een van de Relais & Chateaux in de wijngebieden en aan de kust. Heerlijk genieten van verfijnde cuisine en een goed glas wijn! Veel van deze hotels bieden ook massage & beauty treatments. Voor de golfliefhebbers is Zuid-Afrika uiteraard ook een walhalla! We komen graag met suggesties! Een combinatie van safari en een stukje wijnroute Franschoek bijvoorbeeld of Hermanus (Whale watching) en omgeving of een afsluiting in bijvoorbeeld een mooie strandlocatie bij Plettenberg. Voor een voorbeeldsafari:

Vraag voorbeeld safari aan

Alles is tot in detail geregeld. Het enige dat je ter plaatse hoeft te doen is genieten van de natuur de dieren en met de manager en je gids beslissen hoe dat je je dag in wilt vullen-kortere of langere game drive. Full day game drive is op veel plekken ook mogelijk maar niet altijd voor iedereen wenselijk we gaan gewoonlijk terug naar lodge of camp voor lunch tijdens de warmste uren en dan weer op pad als het wat afkoelt. Maar soms is het een aanrader, zeker voor species die JUIST jagen op het heetst van de dag, zoals bijvoorbeeld de cheetah- het jachtluipaard.

Safari met kinderen

Er zijn ook in Zuid Afrika family units mogelijk op een aantal locaties. We kunnen goed adviseren welke activiteiten qua leeftijd als leuk worden ervaren voor kids - ook qua lengte van safari en afwisseling met een optie aan activiteiten buiten safari. Zodat iedereen een leuke reis heeft en de ouders niet zitten met kinderen die zich vervelen. Zo kunnen er naast safari ook andere activiteiten geboden worden als mountain biken, quad biken, paardrijden, vissen, tennissen, watersporten etc. Veel lodges hebben tevens beschikking over een swimming pool. We kunnen alles tot in detail geheel naar wens arrangeren.

Vraag voorbeeld safari met kids aan

Reisinformatie

Veiligheid en safety zijn voor ons heel belangrijk, vandaar dat al onze boekingen lokaal een verzekering hebben bij AMREF FLYING doctors.

Het is hier verder belangrijk dat de reis aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dus er wordt goed gekeken naar persoonlijke wensen en service staat in hoog vaandel. Vandaar dat er tijd wordt gemaakt voor persoonlijk advies dat ook mogelijk is via WhatsApp, Skype, ook in het weekend inclusief de Zondag.

Bij de boeking volgt een nummer dat 24/7 bereikbaar is tijdens de reis, mocht er wat zijn. Maar dat zal niet snel nodig zijn omdat de reis tot in detail is geregeld en je van hand tot hand gaat.
Bij de boeking wordt tevens visa, reisinformatie en een safari checklist meegestuurd, zodat je precies weet wat je nodig hebt tijdens je reis.

Conservation en duurzaam toerisme staan hoog in het vaandel. Genieten van een mooi stuk Afrika maar zorgen dat het behouden blijft! Daarom zijn veel bedrijven waarmee wij werken eco en/of betrokken bij local community projects. Want het is voor conservation en toekomst belangrijk dat de locale bevolking profiteert van tourisme.

Africa Private Safaris werkt samen met de meest gerenommeerde safaribedrijven in Afrika en beschikt over diepgaande terreinkennis. Je bent in zeer ervaren en goede handen! Mail ons voor een voor een persoonlijke voorbeeldsafari  inclusief beschrijvingen en foto’s voor een gedetailleerde eerste indruk hoe je safari eruit zou kunnen zien. 

Vraag voorbeeld safari aan

Bereikbaar 7 dagen per week via e-mail, WhatsApp of Skype voor reisadvies (ook op Zondag). WhatsApp of Skype afspraak kunt u per e-mail opvragen.

Kostenindicatie. 

Africa Private Safaris opereert in de top van het safari segment. Afhankelijk je keuze, dien je voor een safari rekening te houden met een bedrag vanaf 300 euro per persoon per dag. Je hebt ter plaatse tijdens de safari geen aanvullende kosten meer. In deze prijs is veel inbegrepen, alle safari activiteiten (over het algemeen 2/3 game drives per dag of een full day game drive), alle maaltijden, plus uw drankjes (heerlijke Afrikaanse wijnen, bieren, soft drinks en local spirits) en laundry service etc. Je wordt compleet in de watten gelegd in de Afrikaanse bush! De nadruk in deze kleinschalige lodges en tented camps, ligt op je privacy en de ultieme beleving van de afrikaanse bush met al haar geluiden! Je betaalt voor een stuk privacy en een ultieme bush beleving. Als je terugkeert van je game drive staat het personeel voor je klaar om je van een heerlijk drankje te voorzien en na het diner kunt geniet je s avonds van een voortreffelijk glas wijn onder een adembenemende Afrikaanse sterrenhemel aan een knapperend houtvuur! Er zijn talloze mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Maar hoe je keuze ook uitvalt, bij ons slaap je altijd op de geluiden van de bush! Een safaribelevenis om nooit meer te vergeten.