Blog

Olifanten streken

Ik heb door de jaren heen heel veel bijzondere momenten meegemaakt met olifanten. Ontroerend..zie ook de blog verhalen over Babylon onze kennismaking in 2008 en de innige vriendschap die daarna onstond waarbij ze altijd op me af kwam als ze me zag. En na haar overlijden (zij was de oudste matriarch rond 58) een gebeurtenis die ik nooit meer zal vergeten als ik op Gir gir plaines rijdt en een jonge bull elephant zich losrukt van zijn kudde, uit een hele grote groep olifanten die van de rivier kwamen...

Monkey business

Door de jaren heen kan ik zeker zeggen dat ik aardig wat grappige situaties meegemaakt heb met aapjes - vervet monkeys (oftewel groene meerkatten). Vooral tijdens de lunch of als je denkt te relaxen bij de pool, of in rust je kopje thee of koffie in de ochtend voor je tented room of kamer te kunnen drinken in de bush….Als je goed oplet zijn er dan al snel een paar loerende oogjes die het hebben voorzien op de melkkan, of de suikerpot.

Een zeer ontroerende ontmoeting met een jonge bull elephant

Het is vroeg in de ochtend als aankom in het Gir Gir plaines. In mijn ooghoek zie ik een enorme hoeveelheid olifanten, 80 die van de rivier komen! Dit betekent dat verschillende kuddes zijn samengekomen. Ik vind het zo geweldig als dit gebeurt!

Bijzondere olifanten ontmoetingen… BABYLON… en een storm in de bush!

het was een vroege ochtend in april vorig jaar in het fantastische Oost-Afrikaanse regenseizoen. De zon scheen, ik had mijn lunchpakket ingepakt en zowel Sorovina als ik waren in een goede stemming! Ik hou van die vroege ochtenden in de bush. De kleuren...de geuren, geluiden...de frisse zachte ochtendbries door mijn haren als we langzaam door de bush rijden.

Nachtelijke geluiden in Kalama!

Het is een prachtig heldere nacht. Ik loop met Langare (askari) in Kalama Kenya de rotsen op naar mijn cottage. De sterren flonkeren aan een nachtelijke donkere hemel en het is zo helder dat de maan mijn pad verlicht. Eenmaal boven aangekomen neemt Langare afscheid met de woorden Usiku Mwewa, tutaonana Kesho (goedenacht, zie je morgen in Swahili) en verdwijnt in de nacht.