Een zeer ontroerende ontmoeting met een jonge bull elephant

Het is vroeg in de ochtend als aankom in het Gir Gir plaines. In mijn ooghoek zie ik een enorme hoeveelheid olifanten, 80 die van de rivier komen! Dit betekent dat verschillende kuddes zijn samengekomen. Ik vind het zo geweldig als dit gebeurt!

Meestal rond deze tijd van het jaar (november december), wanneer de eerste druppels regen als drops of life op de dorre grond zijn gevallen verzamelen zich grote kuddes! Ik rij langzaam naar boven en plaats mijn jeep waar ik weet dat ze in de verte naar de heuvels zullen komen.... Ik zet de motor uit... Binnenkort ben ik omsingeld - ze zijn overal om me heen. In de verte passeert een kleine kudde, maar dan zie ik een jonge bull elephant losbreken.... en recht naar mijn auto lopen? Als hij me bereikt laat hij zijn hoofd zakken. Hoe vreemd ...ik snap het niet dat hij dat doet? Hij kijkt me recht in mijn ogen aan.... Ik kan het niet geloven... de intense blik - de emotie .... dan en hij zet zijn slurf op de motorkap van mijn auto!!! Than it hits me... -er was maar één olifant die dit ALTIJD sinds 2008 deed. Haar naam was Babylon - het oudste female in de Reserve - matriarch van de Biblical towns herd....... Ze kwam me altijd begroeten als ik haar en haar kudde tegenkwam. Ze overleed ongeveer een jaar geleden - begin december (rond de leeftijd van 58 jaar). Er is GEEN twijfel in mijn gedachten - dit moet haar off spring zijn - dat ze geleerd heeft dat ik een vriendin ben. De kofferbak of het dak van mijn jeep - ze deed dit altijd - ik heb al heel wat magische ontmoetingen gehad - maar deze bijzondere met haar kind zag ik niet aankomen.. .

Ik neem contact op met de researchers hier en kom erachter dat inderdaad - die ochtend de Biblical herd nu onder leiding van Tel Aviv als matriarch zich daar bevond...wat een verbazingwekkend en magisch moment. ik mis mijn oude vriendin -  - het is niet de eerste keer dat ik informatie zie die wordt doorgegeven van olifant op olifant en natuurlijk hebben de onderzoekers hetzelfde gezien. Ze zijn ongelooflijk intelligent, zo sociaal. Terwijl ik daar in de hitte van de Afrikaanse zon in mijn auto zit.... , de wind door mijn haar waait en ik in gedachte bij Babylons zoon ben, komen er twee jonge bulls al spelend op me af en botsen tegen mijn jeep... Echte bush gelukzaligheid die mijn hart vult met zoveel vreugde. Ach Babylon....dankjewel lieverd voor het doorgeven van deze erfenis aan je kudde.
Babylons eerste ontmoeting zie vorige post.« Volgende post | Terug naar het overzicht | Vorige post »