Monkey business

Door de jaren heen kan ik zeker zeggen dat ik aardig wat grappige situaties meegemaakt heb met aapjes - vervet monkeys (oftewel groene meerkatten). Vooral tijdens de lunch of als je denkt te relaxen bij de pool, of in rust je kopje thee of koffie in de ochtend voor je tented room of kamer te kunnen drinken in de bush….Als je goed oplet zijn er dan al snel een paar loerende oogjes die het hebben voorzien op de melkkan, of de suikerpot.

Als je daar niet snel bij bent kun je er verzekerd van zijn dat die in 1 keer knipperen met je ogen is verdwenen. En als je niet oplet je die mogelikjerwijze naar je hoofd krijgt, omdat die na te zijn leeggegeten naar beneden  wordt gegooid vanuit boom of dak. Zo zat ik een in alle rust voor mijn tented room in alle vroegte voor mijn game drive toen een vervet er dacht met mijn melk ervandoor te gaan, maar al gauw de pot krijsend los moest laten…want het was helaas voor hem mijn super hete thee.

Bij ontbijt of lunch is er altijd wel een vervet in de buurt die in de startblokken staat er met je broodje vandoor te gaan. Daar ben ik overigens ondertussen goed op voorbereid en het gebeurd me nu nog zelden dat ik verrast wordt. Ik heb met verbazing toegekeken aan de zwembad van een logde hoe vervet zich tegoed deed aan alcoholische drankjes, wijn…En daar zelfs voor terugkwam… Dat was dus lekker?!

De lodge gast in kwestie van het drankje,  inmiddels gefrustreerd door de glazen wijn die verloren waren gegaan en daarom maar overgestapt op een Bloody mary ligt in de pool te relaxen als de vervet weer verschijnt… Je gelooft het niet… maar deze vervet nam een slok van de Bloody mary… vertrok geen spier (in tegenstelling tot de baby vervet die een nip van de Tabasco nam uit de onderstaande foto) en deed zich in alle rust tegoed van het glas voor de persoon in kwestie zijn glas kon bereiken, tot groot vermaak van andere gasten aan de pool. Ik vermoed dat deze vervet zijn middag beschonken heeft afgerond. Maar alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk niet goed voor het aapje. ik zorg er daarom altijd voor dat mijn drankjes goed beschermd zijn en no easy access hebben voor aapjes. En verstop mijn broodjes gewoonlijk onder een servet om het aan het oog van ze te ontdekken en in de auto zorg dat voedsel in een afgesloten tas zit. Ze zeggen weleens ‘never a boring day in the bush’ en dat kan ik echt beamen.« Volgende post | Terug naar het overzicht | Vorige post »