Luxe safari Kenia

Voor diegenen die de introductie hebben gemist. We specialiseren in zeer KLEINSCHALIGE LUXE exclusieve lodges en camps, met intieme ambiance. We werken uitsluitend met OPEN JEEPS voor de safari met ervaren lokale gidsen. Dat is een groot verschil versus een safari met minibus en een gids uit de stad. Je gaat veel meer zien, omdat zij elke dag in dat gebied op pad zijn en de gewoontes van de dieren kennen! Maar vooral die bush beleving in een open jeep, is zoveel intenser. Die brul van een leeuw beleven zonder ramen ertussen, of de bark van een baboon die een roofdier ziet…de  bush ruiken en heerlijk in de schaduw van dak de bries voelen van de wind -zoveel aangenamer! !Daarnaast is ook het maken van foto’s een stuk makkelijker uiteraard in een open jeep. Bij zonsondergang genieten van de natuur, een drankje tijdens je game drive…of erna aan een knapperend vuur voor het diner, genietend van een fonkelende sterrenhemel.

Omdat de wegen op veel bestemmingen slecht zijn en de afstanden zo lang (en er veel ongelukken op de wegen gebeuren met vrachtverkeer) werken wij hoofdzakelijk met fly in safari’s van airstripje tot airstripje in de bush. Niet  alleen bespaar je daarmee veel tijd uit-die je nu op locatie in de bush doorbrengt maar het is ook een stuk relaxter. Je komt aan, jeep wacht je op in de bush (na een uurtje vliegen veelal prachtige vluchten veelal op alle bestemmingen in een klein toestel)  en ga je gelijk op game drive in plaats van einde van de dag uitgeput ‘shaken en stirred’ op bestemming aan te komen. Ground transfers kunnen graag ook geregeld worden-maar is vaak per definitie niet altijd gunstiger (als deze sceduled flights) omdat de chauffeur moet overnachten. Maar vooral het voordeel van op safari gaan met een local guide die elke dag in dat gebied op pad gaat is doorslaggevend voor een safari waarbij je heel veel wild af gaat tikken.

Kenia staat uiteraard bekend om de Maasai mara grenzend aan de Serengeti met zoveel wild. Maar heeft ook zoveel andere gezichten die zo mooi zijn, off the beaten tracks. Overigens werken wij al jarenlang liever hoofdzakelijk met private conservaties BUITEN de bekende Maasai mara waar het best druk kan zijn met jeeps in bepaalde gebieden. Er zijn een aantal bijzondere private conservancies rond Masai Mara, waar veel wild te bewonderen is in alle rust. Wat betreft verder off the beaten tracks daar kom ik zo op terug onderstaand.

UNIEK aan Kenia, dat wellicht voor vele interessant is te weten, dat daar trophy hunt sinds de 70er jaren bij wet is verboden. Als je dat afzet tegen het beleid in veel andere landen met hunting conscessions zou dat een reden kunnen zijn JUIST voor Kenia te kiezen. Vooral voor olifanten liefhebbers one of the best choices, we kunnen een aantal gebieden aangeven waar je heel relaxte olifanten up close kunt ontmoeten. Een droom geloof me! Maar zeker ok voor BIG CATS fans.

Ik zou adviseren om zeker wat opties bij ons op te vragen waarbij je ook wat meer off the beaten tracks gaat in Kenia. Zoveel mooie gebieden hier… Matthews range…waanzinnig gebergte met een deel nog rain forest. Voor vogelaars een droom…olifanten ontmoeten te voet… natural pools om te zwemmen. Of de uitgestrektheid van Namunyak, de rotsen… de wijdsheid werkelijk NIEMAND tegenkomen!! Of een voetsafari op zoek naar RHINO off the beaten tracks in Sera conservancy. Een DROOM. Naast een luxe safari in tented camp of lodge -wellicht ook leuk een stukje af te wisselen met waking prive camel safari? Allemaal mogelijk en we geven dat graag aan in een aantal voorbeeld safari’s.

Vraag voorbeeld safari aan

Daarbij horen we graag of dit een eerste safari zou zijn, er special interest zijn en waar je al was en een budget indicatie ontvangen voor een juist advies. Prachtige stranden bieden een heerlijke mogelijkheid nog even aan de kust uit te Keniaanse Zuidkust uit waaien of ook in combinatie met Zanzibar Tanzania.

Alles is tot in detail geregeld. Het enige dat je ter plaatse hoeft te doen is genieten van de natuur de dieren en met de manager en je gids beslissen hoe dat je je dag in wilt vullen-kortere of langere game drive.
Full day game drive is op veel plekken ook mogelijk maar niet altijd voor iedereen wenselijk we gaan gewoonlijk terug naar lodge of camp voor lunch tijdens de warmste uren en dan weer op pad als het wat afkoelt.
Maar soms is het een aanrader, zeker voor species die JUIST jagen op het heetst van de dag, zoals bijvoorbeeld de cheetah - het jachtluipaard.

Safari met kinderen

Kenia is bij uitstek geschikt om met kids op safari te gaan. Er wordt goed op ingespeeld zo worden er bijvoorbeeld vaak family units (prive huizen met staff. of family cottags/rooms) geboden, daarnaast is men ook echt flexibel en doet iedereen zijn best om de kids bezig te houden. We kunnen goed adviseren welke activiteiten qua leeftijd als leuk worden ervaren - ook qua lengte van safari en afwisseling met een optie aan activiteiten buiten safari. Zodat iedereen een leuke reis heeft en de ouders niet zitten met kinderen die zich vervelen. Om maar wat te noemen, vissen, mountain biken, quad biken, een dag met Samburu of Maasai krijgers op pad, zwemmen tussen safari door in natural pools. etc. Oost Afrika heeft een x aantal prachtige stranden en private islands, waar het waanzinnig toeven is na een safari, waar je met een korte vlucht zo aanvliegt vanaf je airstripje van je safari locatie. Wij bieden vooral het uiterste Zuiden van Kenia aan de grens met Tanzania.

Vraag voorbeeld safari met kids aan

Reisinformatie

Veiligheid en safety zijn voor ons heel belangrijk, vandaar dat al onze boekingen lokaal een verzekering hebben bij AMREF FLYING doctors.

Het is hier verder belangrijk dat de reis aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dus er wordt goed gekeken naar persoonlijke wensen en service staat in hoog vaandel. Vandaar dat er tijd wordt gemaakt voor persoonlijk advies dat ook mogelijk is via WhatsApp, Skype, ook in het weekend inclusief de Zondag.

Bij de boeking volgt een nummer dat 24/7 bereikbaar is tijdens de reis, mocht er wat zijn. Maar dat zal niet snel nodig zijn omdat de reis tot in detail is geregeld en je van hand tot hand gaat.
Bij de boeking wordt tevens visa, reisinformatie en een safari checklist meegestuurd, zodat je precies weet wat je nodig hebt tijdens je reis.

Conservation en duurzaam toerisme staan hoog in het vaandel. Genieten van een mooi stuk Afrika maar zorgen dat het behouden blijft! Daarom zijn veel bedrijven waarmee wij werken eco en/of betrokken bij local community projects. Want het is voor conservation en toekomst belangrijk dat de locale bevolking profiteert van tourisme.

Africa Private Safaris werkt samen met de meest gerenommeerde safaribedrijven in Afrika en beschikt over diepgaande terreinkennis. Je bent in zeer ervaren en goede handen! Mail ons voor een voor een persoonlijke voorbeeldsafari  inclusief beschrijvingen en foto’s voor een gedetailleerde eerste indruk hoe je safari eruit zou kunnen zien. 

Vraag voorbeeld safari aan

Bereikbaar 7 dagen per week via e-mail, WhatsApp of Skype voor reisadvies (ook op Zondag). WhatsApp of Skype afspraak kunt u per e-mail opvragen.

Kostenindicatie. 

Africa Private Safaris opereert in de top van het safari segment. Afhankelijk je keuze, dien je voor een safari rekening te houden met een bedrag vanaf 400 euro per persoon per dag. Je hebt ter plaatse tijdens de safari geen aanvullende kosten meer. In deze prijs is veel inbegrepen, alle safari activiteiten (over het algemeen 2/3 game drives per dag of een full day game drive), alle maaltijden, plus uw drankjes (heerlijke Afrikaanse wijnen, bieren, soft drinks en local spirits) en laundry service etc. Je wordt compleet in de watten gelegd in de Afrikaanse bush! De nadruk in deze kleinschalige lodges en tented camps, ligt op je privacy en de ultieme beleving van de afrikaanse bush met al haar geluiden! Je betaalt voor een stuk privacy en een ultieme bush beleving. Als je terugkeert van je game drive staat het personeel voor je klaar om je van een heerlijk drankje te voorzien en na het diner kunt geniet je s avonds van een voortreffelijk glas wijn onder een adembenemende Afrikaanse sterrenhemel aan een knapperend houtvuur! Er zijn talloze mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Maar hoe je keuze ook uitvalt, bij ons slaap je altijd op de geluiden van de bush! Een safaribelevenis om nooit meer te vergeten.